Search This Blog

Maroon 5

forrás:wikipedia

Maroon 5 egy amerikai rock együttes, a Kaliforniai Los Angeles-ből. Tagjai: Adam Levine (ének, ritmusgitár), James Valentine (szólógitár, vokál), Jesse Carmichael (szintetizátor, ritmusgitár, vokál), Michael Madden (basszusgitár), valamint Matt Flynn (dobok, ütőhangszerek).
A Los Angeles-i banda 1995-ben kezdte működését Kara's Flowers néven. Az ekkor még ismeretlen együttes nem sok sikert könyvelhetett el, majd miután 2001-ben átestek egy névváltáson és Maroon 5-vá alakultak, ismeretlenségük is megfordulni látszott.

Songs About Jane és Dusick távozása (2002–2006)

Maroon 5 néven megjelentetett első albumuk, a 2002 júniusában kiadott Songs About Jane című lemeznek is két teljes évbe telt, amíg eljutott a nagyközönséghez, de onnantól kezdve nem volt megállás, és főként a This Love és a She Will Be Lovedcímű slágereknek köszönhetően a lemez először arany-, majd platina-, végül pedig tripla platinalemez lett a világ valamennyi országában.
A megjelenés után turnéra indultak és ezalatt az idő alatt rögzítették egy másik albumukat a Live- Friday the 13th-et. Egy alapító tag Ryan Dusick gerincfájdalmai miatt a turné után kiszállni kényszerült a csapatból, őt Matt Flynn váltotta fel.

It Won't Be Soon Before Long (2006–2008) 

Ezt követte 2007-ben, 5 évvel az első korong megjelenése után az It Won't Be Soon Before Long című második album, amely ugyan aBillboard 200-lista csúcsán kezdett, az első héten közel fél milliót adtak el a lemezből és a világ több országában is platinalemez lett. Ennek ellenére észrevehetően kevesebb fogyott belőle, mint az elsőből, és nem is voltak akkora slágerek rajta, mint az elsőn.

Hands All Over (2008–napjainkig)

A 2010-ben megjelenő Hands All Over dalai a zenekar frontemberének, a 16 éve a szakmában lévõ Adam Levine-nek a kezei nyomán születtek. A korong elsõ száma a Magyarországon is nagy sikerrel debütáló Misery, amely azóta is tartja a frontot a játszási listákon. Míg a It Won't Be Soon Before Long-on Rihannával dolgoztak, a mostani stúdióalbumuk utolsó számában, az Out Of Goodbyes-banLady Antebellum mûködik közre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése