Search This Blog

Adam Levine


Adam Levine1979 Március 18-án született Adam Noah Levine néven, Los Angelesben, Kalifornia államban, amerikai énekes és dalszövegíró.
Élete
Adam Levine 1979 Március 18-án látta meg a napvilágot Adam Noah Levine néven, a Kaliforniai Los Angelesben, szülei Patsy és Fred Levine, van egy testvére akit Michaelnek hívnak. 6 évesen a csapat megnyert egy kosárlabda mérkőzést, a csapat edzője pedig Adam apja volt.
A New Yorki Frenchwoods Festival of the Performing Arts Camp fesztiválon ismerte meg a Kara’s Flowers banda tagjait, most a banda neve Maroon 5 lett, 1997-ben végezte el tanulmányait egy Brentwoodi iskolában.
Karrier
Adam Levinet legtöbben a Maroon 5 együttes frontembereként ismerik, a csapat neve 1995-ben a Kara’s Flowers volt, az első albumot 1997-ben adták ki The Fourth World címmel, ám mivel nem volt nagy sikere ezért úgy döntöttek, hogy pár év pihenés után egy új albumot dobnak piacra ami a Songs About Jane címen látott napvilágot 2002-ben és ugyanekkor változtatta meg a banda a nevét, így lett a Maroon 5 - a U.S. Billboard Heatseekers valamint a U.S. Billboard Top Pop Catalog listán az eslő helyen végzett.
5 évnyi karrier kihagyás után a banda útra bocsátotta második albumát ami az It Won't Be Soon Before Long néven látott napvilágot 2007-ben, mondhatnánk, hogy ez volt a banda első olyan albuma mely sikert sikerre halmozott, olyan kislemezek láttak napvilágot mint a Makes Me Wonder, a Wake Up Call, a Won't Go Home Without You, az If I Never See Your Face Again ami egy duett volt Rihannával és a Goodnight Goodnight.
2010-ben a Maroon 5 banda egy újabb koronggal ajándékozta meg rajongóit ami a Hands All Over címet viseli és 2010 szeptember 15-én láátott napvilágot, olyan kislemezek jelentek meg róla mint a Misery, a Give a Little More és a Never Gonna Leave This Bed – az utóbbi 2011 február 5-én került nyilvánosságra.
A Maroo5 hatalmas sikernek örvendett a Movies Like Jagger című számmal melyet Chrisina Aguilera-val közösen készítettek el. 2011 júniusában jelent meg, és már a második héten vezette a zenei listákat.
Ezután következett az új szerzemény, a Payphone, amit szintén nem egyedül, hanem a neves rapperrel Wiz Khalifa-val alkottak. A Maroon5 legújabb klipje a One More Night címet kaptam, és ugyan olyan nagy sikernek örvend mint a fent említett Payphone.
Adam mindezek mellett állandó zsűritagja a The Voice című amerikai tehetségkutató műsornak, amely Amerikában már a harmadik évad megjelenése előtt áll. 2012 Levine éve, ugyan is az új Maroon5 album illetve a zsűrizés mellett Adam egy filmszerepet is elvállalt. Szerepet játszik majd Keira Knightley és Mark Ruffalo mellett. A film a 'Can a Song Save Your Life?' címet kaptam. A romantikus dráma 2013-ban fog megjelenni az eddig adatok szerint.
Díjak
2004
Billboard Music Award * Legjobb digitális előadó
MTV Europe Music Award * Legjobb új előadó
MTV Video Music Awards * Legjobb nemzetközi Rock előadó
MTV Video Music Awards * Legjobb új nemzetközi Rock előadó
World Music Award * A világ legjobb együttese
2005
Grammy-díj * Legjobb új előadó
Grammy-díj * A legjobb vokális popduó vagy -együttes teljesítményért
2007
Billboard Music Award * Legjobb nemzetközi album
Grammy-díj * A legjobb vokális popduó vagy -együttes teljesítményért
Grammy-díj * A legjobb vokális pop-albumért
2009
Grammy-díj * A legjobb vokális popduó vagy -együttes teljesítményért
Grammy-díj * A legjobb vokális pop-társulásért

Érdekességek
≈ Jó kapcsolatot ápol Zac Efron-nal.
≈ Zsidó származású.
≈ Két testvére van.
≈ Testvére, Michael homoszexuális.
≈ Kedvenc kosárlabda csapata a Los Angeles Lakers.
≈ Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenved.
≈ Óvodás kora óta barátságban van Jake Gyllenhaal-lal.
≈ Jó barátja Natalie Portmannek és Adam Brody-nak.
≈ Van egy Frankie nevű golden retrievere.
≈ A bal kezével ír és rajzol, azonban minden más tevékenységre a jobb kezét használja.


Forrás: http://starity.hu/sztarok/adam-levine/eletrajz/#ixzz21dmTFuoa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése